Lijn

Op Twitter las ik vanochtend twee nogal schokkende berichten. 

Bericht 1

In natuurpark Stichtse Vecht had een hond een ree aangevallen en die raakte dermate verwond en gestresst dat ze het niet overleefde. Boswachter Tim legde uit dat de aanval al enige tijd geleden had plaatsgevonden, maar dat hij hoopte door het plaatsen van de schokkende beelden hondeneigenaren zouden inzien dat het echt nodig is om je hond aan te lijnen. Zie https://twitter.com/BoswachterTim/status/847380193316544512

Bericht 2

Op de website van Omroep Brabant verscheen gisteren het bericht dat in de Biesbosch een loslopende hond was aangevallen door een bever. Het knaagdier had met zijn scherpe tanden een ader in de voorpoot van de hond doorgebeten; een koud kunstje voor de boomstamknager. De bever viel naar verluid aan, omdat het broedseizoen is en de hond te dicht in de buurt van de burcht kwam. De hond bloedde bijna dood, maar kon gelukkig worden gered. Zie http://www.omroepbrabant.nl/?news/2631681053/Bever+bijt+hond+bijna+dood+in+De+Biesbosch++.aspx. 

1 + 1 =? 

Nu zijn er diverse conclusies te trekken uit deze berichten. De meest in het oog springende is dat hondeneigenaren hun honden in natuurgebieden waar dit staat aangegeven, hun hond moeten aanlijnen. Helaas getuigen de verhalen van boswachters zoals Tim en Thomas van Es vooral van veel eigenwijsheid en weerstand tegen elke vorm van inmenging bij sommige hondenbaasjes. 

De tweede conclusie, ook al snel bereikt op Twitter, is: zet meer bevers uit, dan kunnen die de andere dieren beschermen tegen loslopende honden. 

Of is dat te kort door de bocht gedacht?… Ik sta open voor suggesties. 

En toen was er… Bericht 3

‘Bever gesignaleerd in Spuihaven’ kopt Dordt Centraal op vrijdagmiddag: http://dordtcentraal.nl/actueel/bever-gesignaleerd-spuihaven/

Het lijkt erop dat de bevers, proactieve beestjes die ze zijn, ook hun conclusies hebben getrokken. Misschien helpt het de meer hardleerse hondeneigenaren hun huisdieren aan te lijnen. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s