Berenvel

Okee, het zit dus zo: ze mogen nu twee keer verliezen, en zelfs als hullie dan twee keer winnen winnen ze nog op doelsaldo. Maar hullie moeten ook nog tegen zullie, en die verschillen maar twee punten, dus zullie gaan er helemaal voor en wie weet winnen zullie wel. Dan zijn ze helemaal safe. 

Waar heb ik het over? Over voetbal natuurlijk! En over de kans, godzalmekraken als het nou nog niet lukt, na 27 speelrondes bovenaan, kom er maar eens om, dat Feyenoord kampioen wordt. 

De afgelopen weken voel je de spanning stijgen, in de Kuip, in de trein van en naar de wedstrijden, op social media, en overal waar Feyenoordfans vertoeven. Want als het net zo was gegaan als in zoveel vorige jaren, dan was Feyenoord vlak voor of vlak na de winterstop genadeloos in elkaar gestuikt, om zich in de laatste vijf, zes speelronden terug te vechten naar een vierde, derde of tweede plek. En dan hadden we allemaal gevonden dat er meer in had gezeten, misschien volgend jaar dan. Maar nu? Nu is er geen weg terug. Het Moet Lukken. Anders, anders, nee daar wil je gewoon niet over nadenken. 

En dus is de opluchting groot, bij iedere overwinning en bij elke steek die nummer twee laat vallen. Leek de milde teleurstelling bij Feyenoord supporters na de 5-2 overwinning op AZ wat overdreven? Na de 1-0 nederlaag tegen Sparta de week ervoor was 8-0 nog niet genoeg geweest om de angst alles in rook op te zien gaan te temmen. Vorige week zondag een schijnbaar normaal, rustig persoon opeens een woeste vreugdekreet horen slaken? Dat was de 1-1 eindstand in de wedstrijd  Excelsior-Ajax. En nee, die persoon was geen Excelsior-supporter. 

Thuis praten we er niet veel over. Dat zou het kunnen jinxen, maar ja te weinig ook. Bij uitwedstrijden gaan we en famille aan het snackvoer, omdat dat weleens heeft gewerkt. Niet dat we bijgelovig zijn, natuurlijk. Nee nee. We proberen vanuit onze ooghoeken corners erin te laten gaan, en natuurlijk is het puur toeval dat Feyenoord dit seizoen vaker uit corners heeft gescoord dan in de afgelopen jaren. 

Volgende week zondag is Ajax-Feyenoord. De kans dat Feyenoord die wint, in de Arena, kijk je hoopt op een wonder, en hee, zoals het tot nu toe gaat is die kans er! Want ze staan al 27 speelronden bovenaan! Maar we zijn vooral erg blij dat die zes punten verschil er zijn. Kunnen ze het zich veroorloven. 

En als PSV dan wint van Ajax, en Excelsior niet te eigenwijs gaat proberen te winnen van Feyenoord, dan komt het toch echt wel in zicht. 

Laten we het vel niet verkopen voor de beer geschoten is, luidt het gezegde. Okee, kom maar op met die beer dan. Want wij zijn er helemaal klaar voor. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s