Sokken

Sokken

Zit je depressief voor je uit te staren op de bank? Trek je het niet meer met dat winterse weer en de dagelijkse dosis domheid die je via de media over je heengestort krijgt? En heb je geen geld om een vakantie naar een (sub)tropisch eiland te boeken? Dan heb ik een tip voor je: ga naar de winkel, en koop sokken.

Ja, ja, ik hoor het je al zeggen, ze is het nu écht kwijt. Sokken, en dan? Op je hoofd zetten en ronddansen? Nee, echt, het is veel simpeler dan dat. Kijk eens in je sokkenla. Of waar je die dingen ook bewaart. Weet ik veel. Boeien. Anyway, kijk naar je sokken. Wat zie je? Grijs, blauw, groen, zwart, een enkel paars? Effen of met een streepje? Ik voorspel je dit: je wordt er niet vrolijk van, van het kijken naar je sokken. Toch? Altijd laat je je bij de aanschaf van sokken namelijk leiden door het monster-dat-zich-laat-omschrijven-als Ze Moeten Wel Bij Mijn Broeken/Schoenen Passen. Of ook wel Ze Moeten Niet Teveel Opvallen.

Ik zeg je, je hebt het bij het verkeerde eind. Ze moeten wél opvallen. Ga naar de winkel, en ga op zoek naar de meest opzichtige, belachelijke, neonkleurige, met hartjes en hertjes versierde sokken. Zoek net zolang door tot je een paar hebt gevonden waarbij je spontaan in de lach schiet. En Koop Die Sokken.

Niet alleen zul je voortaan bij het vouwen van de was een moment van ‘ha!’ hebben. Ook iedere keer als je die sokken aantrekt zul je je verkneukelen bij de gedachte aan de verbaasde en misschien – op een echt goede dag – zelfs geschokte blikken van je medemens. Je zult opmerkingen van het type “Ik vind die sokken helemaal niet bij jou passen!” pareren met een smalende blik. En hooguit zeggen: “Mooi zijn ze hè?”

Want al wil jij de wereld niet veranderen – nou vooruit, je wil wel, maar je bent een realist en je weet hoe ver dat je gaat brengen – en al heb je helemaal geen ambitie om een hanenkam op je kop te zetten of een tattoo van een opgestoken middelvinger op je arm, al ben je helemaal geen uitbundig wezen, je bent er wel en ook jij mag een statement maken. Maak jezelf aan het lachen. Heb maling aan wat anderen vinden. En koop die sokken. Vandaag nog!

P.S.: Wel alle. Nu blijkt uit onderzoek ook nog dat je een succesvoller en hipper persoon bent als je opvallende sokken draagt! Check dit: http://www.nytimes.com/2012/02/05/fashion/in-silicon-valley-socks-make-the-tech-entrepreneur.html?_r=3&hpw&.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s